• Artikkelin kategoria:2024 / KAIKKI

StoryCraft-dokumenttielokuva

You are currently viewing StoryCraft-dokumenttielokuva
Kuvakaappaus elokuvasta.

StoryCraft-dokumenttielokuvan ensiesitys Suomen käsityön museossa tiistaina 24.9. klo 15–18. Tapahtumaan vapaa pääsy!

StoryCraft-hankkeen toinen päätuotoksista on dokumenttielokuva, jonka tavoitteena on tuoda esille käsityöläisten uniikkia osaamista sekä kulttuurisia ympäristöjä, missä käsitöitä tehdään. Kansainvälinen yhteistyö helpottaa kestävän käsityötaidon ja kulttuuriperinnön hyvien käytäntöjen vaihtoa, räätälöitynä paikallisille alueille kattavampia tuotteita varten.

Tapahtumassa esittäytyy materialaisia ja hankkeen kansainvälisiä kumppaneita.

Klo 15–16 Taiteilijoiden puheenvuorot ja hankkeen esittely. Keskustelua.

Klo 16–18 StoryCraft-elokuvaesitys (n. 40 min). Elokuvan jälkeen aikaa kysymyksille ja keskusteluille sekä tutustumista taiteilijoiden tuomiin esineisiin. Tapahtuma järjestetään museon luentosalissa, johon mahtuu max. 50 katsojaa. Tapahtuman jälkeen elokuva julkaistaan katsottavaksi myös Suomen käsityön museon Youtube-kanavalle.

Tapahtumassa mukana olevat taiteilijat

Anitta Asunta-Plane 
Anitta Asunta-Plane tekee keramiikkataidetta, rakua ja muita primitiivisiä polttoja omassa pajassaan, luonnonhelmassa. Omatekoiset lasitteet, lopullinen rakupoltto, leikittely tulella, hapetuksen ja pelkistämisen avulla syntyy lopputulos, taideteos, joka on aina edeltä arvaamaton yllätys!

Kim Kleist-Eriksen
Kim on Grönlannin alkuperäiskansaan kuuluva itseoppinut kuvanveistäjä ja käsityöläinen. Hän on syntynyt Sisimiutissa ja asuu nykyään perheineen pääkaupunki Nuukissa. Hänen materiaalejaan ovat mm. mursun luu ja sarvivalaan syöksyhampaat. Hänen töitään on mm. Nuukin taidemuseon kokoelmissa ja häneltä on ilmestynyt kirja “Eriagisaq”.

Anu Rinkinen 
Popper Designin Anu Rinkinen piirtää ja maalaa kankaalle vahvoin värein ja tekstein elämän muistutuksia siitä, että kaikki ei ole niin vakavaa, mutta moni asia kuitenkin tärkeää. Anu pitää myös iki-ihanaa käsityöputiikkia Jyväskylän sydämessä.

Marianne Tiitinen-Ritvanen
Muotoilija ja käsityö- ja muotoilualan opettaja sekä Keski-Suomen muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Materia Ry:n puheenjohtaja. Ollut mukana yhdistyksen eurooppalaisen yhteistyön Erasmus+ -hankkeiden parissa vuodesta 2022.

Hannele Torniainen
Toimii freelancerina ja ohjaa erilaisia työpajoja, kuten vauvojen värikylpyjä, koululaisten taitopajoja, senioreiden katutaidetta. Ihmisen hyvinvointi ja ekologisuus kiinnostaa Hannelea ja erityisesti, kuinka siihen voidaan vaikuttaa luovien menetelmien avulla. Hän työskennellyt viime aikoina erilaisissa yhteisötaideprojekteissa, joiden tarkoitus on ollut aktivoida ihmisiä yhteisöllisen tekemisen avulla.

Igor Vitale
Italialainen Dr. Igor Vitale on psykologi ja kouluttaja. Hän on erikoistunut työ- ja organisaatiopsykologiaan ja tässä projektissa erityisesti käsityöhön, kestävään matkailuun ja maatalouteen liittyviin ammatteihin.